image1 image1 image1

OA 2013

Welkom

Open Ateliers Antwerpen 2013 zet een jarenlange traditie verder. 
Het District en de Cultuurraad Antwerpen werken hiervoor samen met een aantal kunstzinnige partners. 
Het initiatief geeft de kans aan kunstenaars om hun werk met het publiek te confronteren in hun ateliers en in de overzichtstentoonstelling. Kunstliefhebbers kunnen in de kunstenhal van het SISA een keuze maken en van daaruit de ateliers bezoeken. Zij kunnen in de ateliers niet alleen naar het werk van de kunstenaar kijken, maar ook meer uitleg vragen over zijn of haar bedoelingen en de gebruikte materialen en technieken.
Bij de organisatie wordt vooraf niet geselecteerd, omdat er van uitgegaan wordt dat in de kunst alles mogelijk moet zijn en dat de bezoeker zijn eigen oordeel kan vellen. Het enige criterium is het feit dat de kunstenaars wel degelijk over een atelier in het District Antwerpen beschikken.
Vormingplus organiseert rondleidingen in het kader van de overzichtstentoonstelling.
Om het geheel nog boeiender te maken werd samenwerking gezocht met enkele kunstruimten, die op een non-profit basis werken.
Verder loopt in dezelfde periode de Cadixroute op het Eilandje, die dicht aansluit bij de overzichtstentoonstelling, en de kunstmarkt Lambermontmartre/Musee op het Zuid.Dit jaar wordt de unieke historische atelierflat van Jozef Peeters opengesteld voor het publiek.
Alles bij mekaar is Open Ateliers een democratisch gebeuren dat mee wil bouwen aan een warmere samenleving in Antwerpen. Open Ateliers brengt dialoog op gang en creëert meer inzicht in de wereld van de kunst.
Hopelijk zal Open Ateliers aanzetten om ook na afloop belangstelling te blijven betonen voor de kunst en de kunstenaars in deze stad.

Open Ateliers Antwerpen 2013 is een organisatie van het District Antwerpen en de Cultuurraad Antwerpen.

free joomla templatesjoomla templates
Facebook Image
2014  Openateliers 2013   globbers joomla template