user_mobilelogo

Teken- en schilderkunst / Multidisiplinair

Bar Chapel: Kerkstraat 150, 2060 Antwerpen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0477 90 31 09

https://www.linkedin.com/in/nele-brughmans-9242aa139

https://www.instagram.com/nelebrughmans/

Nele Brughmans is een getalenteerde kunstenares die zich toelegt op het creëren van voornamelijk abstracte schilderijen met verrassende, zorgvuldig uitgewerkte details.

Een belangrijk thema is de relatie tussen de stad, de mens en natuur. Haar kunstwerken fungeren hierin als een subtiele maar betekenisvolle 'brug'.

Nele put veel inspiratie uit haar eigen herinneringen. Alles in het leven is tijdelijk en verandert voortdurend. Door deze vergankelijkheid te omarmen, weet ze de schoonheid van elk moment vast te leggen en te vereeuwigen. Herinneringen kunnen vervagen en zich meer en meer baseren op gevoelens, sferen of vage indrukken, wat resulteert in abstracter werk.

Zo tracht ze de essentie van die abstracte herinneringen te vangen in haar schilderijen, waarbij ze de kijker uitnodigt om hun eigen interpretatie te ontdekken en hun eigen herinneringen te laten resoneren met haar kunst. Op die manier creëert ze een brug tussen de tastbare wereld en de kostbare herinneringen die ze niet wil vergeten.