Z. Hussein Shabeeb

 

Multidisciplinair

Hussein Shabeeb werd geboren in Bagdad, Irak, en verhuisde in 2008 naar België. In Irak volgde hij een opleiding in de beeldende kunsten aan het Instituut van Schone Kunsten van Bagdad, dat onderdeel is van de Universiteit van Bagdad. Zijn specialisatie lag in de keramische kunsten, en na zijn studie werd hij docent in de beeldende kunst aan dezelfde faculteit.

Hussein voelt een diepe fascinatie voor het creatieve proces waarbij hij met zijn handen vorm kan geven aan zijn gedachten. Hij combineert en integreert zijn visuele, cinematografische en scenografische werk op een unieke wijze. Een rode draad in zijn werk is zijn fascinatie voor ruimte en het creëren ervan door het gebruik van diverse materialen en elementen. Zijn zoektocht naar de optimale uitdrukking hiervan heeft geleid tot diverse rijke ervaringen.

In zijn cinematografisch werk uit zich dit in beelden die binnen een kader de ruimte vullen, en in het strategisch plaatsen van subjecten om het verhaal kracht bij te zetten. Daarnaast erkent hij de kracht van licht en de toegevoegde betekenis die het kan bieden. Hussein's werk symboliseert een poging om te ontsnappen aan hopeloosheid en een zoektocht naar liefde en leven. Hij integreert actuele thema's die vaak balanceren tussen deze twee tegenstellingen in zijn werk, waarbij hij zijn zoektocht naar betekenis uitdrukt.

  Zuiderpershuis, Waalse Kaai 13, 2018 Antwerpen

  0488566011

   

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.